magbo system

SUPEREM LES 1000 EMPRESES!

Quatre anys després que s’hagi iniciat el projecte, el Servei de Recollida, Transport i Gestió de Residus de la Fundació CEO del Maresme ja supera les 1.000 empreses a la comarca del Maresme. Mataró és la ciutat que recull el volum més gran d’empreses, registrant-se un total de 951 serveis fins a la data. Li segueix Premià de Mar amb 73 serveis, realitzats principalment en aparcaments privats i alguns comerços del centre. Altres poblacions on es realitzen serveis són Argentona, Cabrera de Mar, Calella, Pineda de Mar, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt. 

El Servei de Recollida Selectiva de Residus de la Fundació CEO del Maresme està destinat principalment a aquelles empreses que generen poca quantitat de residus no perillosos i assimilables al municipi, com ara rebuig, paper/cartró, envasos i orgànica vegetal. Les empreses més interessades en contractar aquest servei són aquelles que necessiten desfer-se dels residus un cop per setmana.

La contractació del servei en la seva totalitat permet eliminar l’impost anual del preu públic que tingui l’empresa segons el seu municipi. Si la contractació es fa de forma parcial, vindrà el descompte d’aquella fracció que deixa d’atendre’s pels serveis municipals. Aquesta segona modalitat no és vàlida en tots els municipis, però l’equip tècnic de la Fundació CEO del Maresme n’és coneixedor i informarà prèviament de les condicions particulars de cada cas/servei.

Aquesta iniciativa que va néixer ara fa 4 anys. Va començar amb 4 treballadors amb discapacitat intel·lectual i actualment ja són 13. La plantilla total és de 19 treballadors i treballadores.

Durant aquest procés de creixement, la Fundació CEO del Maresme ha comptat principalment amb el suport de dues entitats gestores: Recuperacions Masnou, S.L. i Reciclatge Vegetal Viñals, S.L., ambdues autoritzades per l’Agència de Residus de Catalunya per poder gestionar i valoritzar aquest tipus de deixalles.

Catalunya Caixa, amb la Fundació CEO Maresme

Durant l’any 2016, el servei ha rebut l’atorgament d’una subvenció de Catalunya Caixa de 50.000€, destinada a la realització d’obres i compres de material per a la millora de les instal·lacions on es desenvolupa part del servei. També ha permès la compra d’una trituradora de material confidencial per promocionar aquest nou servei del qual moltes empreses poden beneficiar-se.

Part del servei també es dedica a la recollida d’oli cuinat, on 11 municipis del Maresme ja han instal·lat contenidors en llocs estratègics i públics perquè la ciutadania pugui portar el seu oli cuinat per ser reciclat i convertit en biodièsel. Tanmateix el servei realitza altres recollides com la d’aparells elèctrics i electrònics, taps i ampolles de plàstic, etc.