El Grup de Comunicació Tècnica de la Fundació el Maresme, bona pràctica innovadora al 36è Congrés de Dincat

La Fundació el Maresme ha estat convidada a presentar el Grup de Comunicació Tècnica de l’entitat com a bona pràctica innovadora, en el sí del 36è Congrés de Dincat. El grup va néixer l’any 2020 i actualment el formen 4 persones, dues amb discapacitat intel·lectual, que prenen la paraula i codecideixen què i com comunicar en l’àmbit de l’atenció a les persones. Durant el congrés, l’Anna Gutiérrez va manifestar sentir orgull per formar-ne part: “Arriba un moment que se t’oblida una cosa molt important: que tens discapacitat” .

A la Fundació Maresme creiem que les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) han de ser protagonistes del relat que es construeix sobre elles. Per això, el 2020 vam impulsar un “Grup de Comunicació Tècnica”.

Aquest equip, actualment format per dues persones amb DID i dues professionals, ha transformat la manera com comuniquem l’expertesa en l’atenció i l’acompanyament del nostra col·lectiu, aportant una mirada real i representativa. No només han participat en la definició de continguts i en campanyes institucionals, sinó que han liderat accions com la reobertura del canal de TikTok amb una perspectiva inclusiva i la creació de publicacions a xarxes amb la seva veu.

Aquesta experiència ens ha demostrat que, quan donem espai i reconeixem el seu paper com a experts en la seva pròpia realitat, la comunicació esdevé més honesta, potent i transformadora.