GRUP BBVA AMB LA INSERCIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL
El Grup BBVA escull la Fundació el Maresme per col·laborar en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
- CatalunyaCaixa, que forma part del Grup BBVA, donarà un ajut de 50.000€
- Ambdues entitats impulsaran un projecte de recollida i transport de residus
- L’ajut permetrà assolir els 19 empleats a jornada completa en aquest servei
Mataró, 16 de març de 2016.- CatalunyaCaixa, entitat que forma part del Grup BBVA, col·laborarà amb la Fundació el Maresme per impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual al seu Centre Especial de Treball, CEO del Maresme. En concret, CX ha seleccionat el projecte de l’àrea de Recollida Selectiva de Residus, centrat en la recollida i transport de residus per a Pimes, per dotar-lo amb un ajut de 50.000 euros que permetrà l’ampliació tant de personal com de servei.
El 2012, la Fundació el Maresme va posar en marxa el servei de recollida porta a porta i transport de residus valorables al mercat per a Pimes, inicialment amb 4 treballadors amb discapacitat intel·lectual. En els tres anys posteriors el servei es va anar reorientant i adaptant en funció de les necessitats del mercat per consolidar-lo, ambpliant les vies de negoci amb la recollida d’oli domèstic usat i objectes voluminosos. Amb tot, es van anar creant nous grups de treball fins arribar als 16 treballadors a jornada completa.
Ara, amb la col·laboració del Grup BBVA s’impulsaran dues vies més de negoci en aquest servei. Es tracta de la recollida de documentació confidencial, per a la seva destrucció certificada, i d’aparells elèctrics i electrònics. A més, es consolidarà la línia de recollida d’oli domèstic usat, ampliant la zona d’actuació a 10 municipis de la comarca del Maresme.
Gràcies a les dues noves opcions de negoci, s’espera arribar a 19 persones contractades en jornada completa, totes elles amb discapacitat intel·lectual superior al 33% i en risc d’exclusió social. Aquesta acció permet que aquests treballadors tinguin una vida independent i puguin desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, alhora que promou la seva inclusió com a ciutadans de ple dret en una societat més justa i solidària.
Es calcula que el projecte assolirà la fita de les 1000 empreses clients i, amb tot, es podrà augmentar la quantitat anual de residus recollits, que actualment és d’unes 450 tones.
La signatura del conveni que ratifica aquesta col·laboració ha tingut lloc avui a la seu de la Fundació. En ella han intervingut el director gerent de la Fundació el Maresme, Sr. Albert Vidal, i el director de Zona de CatalunyaCaixa a la Catalunya nord, Sr. Quim Soler.
La selecció del projecte de la Fundació El Maresme per part de CatalunyaCaixa
El projecte de la Fundació el Maresme ha estat seleccionat per CX a partir de l’avaluació del compliment d’uns paràmetres que l’entitat aplica per a determinar la idoneïtat de projectes, d’acord amb la seva visió i valors.
En aquest sentit, el projecte dóna resposta a una necessitat social d’una importància rellevant, com és la preservació i creació de llocs de treball de persones amb discapacitat, alhora que afavoreix el desenvolupament del territori.
El projecte encaixa perfectament en la filosofia de banca de proximitat, en què CatalunyaCaixa col·labora amb entitats arrelades al territori que fan una gran tasca social d’actuació local.
Per a la seva selecció també s’ha destacat l’actuació socialment eficient de la Fundació el Maresme, la seva capacitat d’influència pel que fa a la sensibilització social i la possibilitat d’actuar de catalitzador d’altres iniciatives en aquest mateix àmbit, que podrien transcendir a d’altres zones.
Sobre la Fundació el Maresme
La Fundació el Maresme és una entitat d’iniciativa social amb seu a Mataró, fundada el 1994. Promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Comarca del Maresme i les seves famílies. És hereva de la tasca iniciada el 1966 per l’Associació Patronat pro persones amb discapacitat del Maresme.
La Fundació dóna resposta a les necessitats i demandes de les persones amb discapacitat i els ofereix una atenció continuada a través d’una complexa xarxa de serveis i centres. Actualment en disposa de 14 ubicats a la comarca del Maresme, on atén més de 2.000 persones i compta amb més de 270 professionals amb perfils terapèutics, socioeducatius i de gestió.
Entre els centres de la fundació, trobem el Centre Especial de Treball on es duu a terme el projecte seleccionat per CatalunyaCaixa. En aquest, a més de la recollida selectiva de residus, es treballen altres àrees com els manipulats, la jardineria, la neteja, serveis interns i horta ecològica. Actualment, el 70% dels empleats del centre són persones amb discapacitat intel·lectual.
DESCARREGA LA NOTA DE PREMSA (PDF)