FEM Suport
FEM Suport, entitat d’iniciativa social sense afany de lucre, neix amb l’objectiu d’acompanyar a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques del Maresme i La Selva, en la presa de decisions sobre la seva pròpia vida.
Té com a finalitat la protecció, la cura, la promoció de l’autonomia personal i la defensa dels drets de les persones fins ara legalment incapacitades i, d’ara en endavant amb diferents necessitats de suport.
FEM Suport, abans Fundació Tutelar del Maresme, amb CIF G-66841842 , forma part del Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES):S09421, del Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya: 3004, i del Registe Municipal d’Entitats: 931.
La Fundació Tutelar del Maresme compta amb el suport:
Qui som
La Fundació Tutelar del Maresme, entitat d’iniciativa social sense afany de lucre, neix amb l’objectiu d’acompanyar a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques del Maresme i La Selva, en la presa de decisions sobre la seva pròpia vida.
Tenim com a finalitat la protecció, la cura, la promoció de l’autonomia personal i la defensa dels drets de les persones fins ara legalment incapacitades i, d’ara en endavant amb diferents necessitats de suport.
Vetllem per la màxima qualitat de vida i per evitar possibles situacions de desemparament o indefensió de la persona amb discapacitat, quan els pares o familiars ja no se’n poden fer càrrec.
La nostra visió
La Fundació Tutelar del Maresme, com a entitat de protecció, posem a la persona al centre i l’acompanyem en la gestió del seu dia a dia.
Personalitzem l’atenció que oferim, adequant-la als requeriments de la pròpia persona i la seva situació, tenint en compte a la seva família i al seu entorn més proper.
Objectius
- Exercir l’assistència o qualsevol altra figura de suport establerta judicialment o per la via notarial.
- Prestar tota mena de serveis d’assessorament, orientació i informació, a les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual, en tot allò referent a l’anterior concepte d’incapacitació, present encara a moltes de les sentències de les persones amb les que treballem, així com fer una tasca d’acompanyament en el procediment de provisió de mesures de suport per la via notarial, o bé per la judicial.
- Coordinar i afavorir la col·laboració entre les entitats que presten serveis al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
- Promoure i formular estudis sobre la situació del col·lectiu i dur a terme accions per tal d’influir en la definició de les polítiques socials i econòmiques dels poders públics que l’afectin. La finalitat i objecte de la Fundació Tutelar, es durà a terme amb els mitjans legals que es considerin pertinents en cada cas, sempre dedicats a promoure el benestar individual i la integració social de la persona amb discapacitat intel·lectual.
- Assessorament legal i social: Informem sobre els diferents tipus de suports que complementen la capacitat de la persona segons la legislació vigent i acompanyem en el procés d’establiment d’aquests suports.
- Previsió de suports futurs (abans pretutela): Promovem la creació d’un vincle de confiança entre la persona, els seus familiars i l’entitat, un cop s’ha decidit que en un futur l’entitat exercirà l’assistència de la persona amb discapacitat intel·lectual; per tal d’establir conjuntament tot el ventall de mesures que constituiran un suport essencial per a cobrir les necessitats de la persona i dur a terme els seus propis desitjos i objectius futurs.
- Suport a la presa de decisions (abans tutela): Estem al costat de la persona en el seu dia a dia per tal d’acompanyar-la a fer realitat el seu projecte de vida i garantir el seu desenvolupament integral, tot incidint en els aspectes rellevants de la vida quotidiana que requereixin d’un suport adequat a cada situació. Vetllem per les necessitats de la persona, cercant els recursos adequats que li assegurin una bona qualitat de vida, així com la seva inclusió en la societat.
- Gestió del patrimoni: Acompanyem a la persona en la gestió dels seus béns, adaptant-nos a la sentència que reguli cada cas.
La Fundació Tutelar del Maresme organitza el seu funcionament en les tres grans àrees de treball que caracteritzen les entitats tutelars:
-
- Àrea Social: basada en el suport personal i continuat.
-
- Àrea Econòmica: basada en el suport el l’àmbit econòmic i de gestió de bens.
-
- Àrea Jurídica: basada en el suport el temes jurídics.
El col·lectiu de persones a qui s’oferirà acompanyament és a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport, establertes per la via judicial o notarial i domiciliades a les comarques del Maresme i La Selva, tal i com es recull als articles 6 i 8 dels estatuts de l’entitat.
Es posarà especial èmfasi en el treball directe amb les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual, sobretot en l’àmbit del servei de Previsió de Suports Futurs (anterior Pretutela), entenent-les com a principals cuidadores i suports de la persona a qui, en un futur més o menys proper, oferirem assistència.
Fundació Tutelar del Maresme
CIF: G-66841842
Muralla dels Genovesos, 12
08301 Mataró
Telf: 93 790 47 48
fundaciotutelar@fundaciomaresme.cat
www.fundaciomaresme.cat
HORARI D’ATENCIÓ A LES FAMÍLIES: a concretar amb cita prèvia
Ens trobem a la Muralla dels Genovesos, 12. 08301 Mataró
Telèfon: 93 790 47 48
Correu electrònic: fundaciotutelar@fundaciomaresme.cat
Horari d’assessorament presencial a famílies/persones externes (cita prèvia):
- Dilluns i dijous de 9h a 14h. (possibilitat de flexibilitzar l’horari sota demanda)
- Servei d’urgència per persones assistides i/o persones amb Acord de Previsió de Futur: De Dilluns a Diumenge. 24h. 365 dies a l’any
La Fundació Tutelar del Maresme está inscrita en el Protectorat de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número d’inscripció 3004.
Així mateix está inscrita en el Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials amb el número E05248 i el seu Servei de Tutela amb el número S09421.
NORMATIVA APLICABLE:
-
- Llei 21/2014, del 29 de desembre, del protectorat de les fundacions i de verificació de l’activitat de les associacions declarades d’utilitat pública DOGC núm. 6780, de 31 de desembre.
-
- Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern DOGC núm. 6780, de 31 de desembre. Correccions d’errades al DOGC núm. 6822, de 3 de març de 2015 i DOGC núm. 6846 de 8 d’abril de 2015. Versió consolidada.
-
- Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques DOGC núm. 5123, de 2 de maig. Versió consolidada.
-
- Decret 259/2008, de 23 de desembre, pel qual s’aprova el Pla de comptabilitat de les fundacions i les associacions subjectes a la legislació de la Generalitat de Catalunya.
-
- DOGC núm. 5288, de 31 de desembre. Versió consolidada.
-
- Ordre JUS/119/2017, de 14 de juny, per la qual es dóna publicitat a la relació de taxes vigents que gestiona el Departament de JustÃcia DOGC núm. 7393, de 19 de juny.
-
- Ordre JUS/37/2015, de 2 de març, per la qual es crea el cens d’associacions i fundacions vinculades a partits polítics, vinculat als registres d’associacions i fundacions de la Generalitat de Catalunya DOGC núm. 6826, de 9 de març.
-
- Ordre JUS/281/2006, de 6 de juny, per la qual es determinen els formularis i les condicions per a la presentació dels comptes anuals de les fundacions en suport digital o per via telemàtica DOGC núm. 4651, de 9 de juny.
-
- Resolució JUS/2815/2016, de 12 de desembre, per la qual s’aproven els criteris que han de regir el Pla d’actuació inspectora de fundacions per a l’any 2017 DOGC núm. 7268, de 16 de desembre.