Diferents projectes es fan realitat gràcies a les subvencions atorgades en el marc de la CONVO2024 (COSPE)

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Fundació el Maresme, en el marc de la convocatòria ordinària de subvencions de projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials, CONVO 2024 (COSPE), les següents subvencions per finançar els projectes que segueixen:

⇒Acompanyament i suport especialitzat a famílies amb fills/es amb pluridiscapacitat o DI lleu/moderada: El factor de dependència de les persones amb pluridiscapacitat o DI lleu/moderada comporta la necessitat de suport a les seves famílies al llarg de tot el cicle vital. Aquest acompanyament el porten a terme els treballadors socials i els psicòlegs. Aquest projecte ofereix aquest suport a les famílies de l’escola d’educació especial i al centre d’atenció especialitzada de l’entitat.

⇒Servei d’acollida i acompanyament a les famílies: Des del servei d’acollida, diagnòstic i orientació (ADO), valorem la necessitat d’incorporar professionals qualificats que atenguin les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual que s’adrecen a la nostra entitat, amb la finalitat de sol·licitar orientació, informació i tràmits, a més de crear xarxes de suport familiar i formació. Volem potenciar l’acompanyament a les famílies.

⇒Servei d´acompanyament a l´envelliment actiu comunitari: És un servei específic adreçat, inicialment, a persones amb discapacitat intel·lectual (DI) de la comarca del Maresme que envelleixen i deixen l’activitat laboral al CEO o a l’empresa ordinària per jubilació, incapacitació, etc, que es mantenen actives, acostumades a moure’s per la ciutat de manera més o menys autònoma, i que necessiten un suport intermitent, especialment en la presa de decisions.

⇒Servei d´orientació i inserció sociolaboral (SEFI): Aquest projecte pretén facilitar les necessitats d’ acompanyament a les persones amb discapacitat intel:lectual i/o del desenvolupament DID i a les seves families, que requereixen d’una orientació sociolaboral i no estan vinculades a la cartera de serveis socials ni a cap programa del Departament de Treball, podent implicar processos de coordinació i derivació, a partir de l’abandonament de la formació reglada.

⇒Treball amb suport al llarg de la vida laboral (TAS): Aquest projecte pretén atendre les necessitats d’ acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament DID que ja estan integrades en una empresa ordinària, i que requereixen d’un suport a mida en el seu entorn sociolaboral, pel seu màxim desenvolupament biopsicosociocultural i competencial al llarg de la seva vida laboral, no vinculables a cap recurs de Drets Socials ni Treball.

⇒Servei d’atenció terapèutica per a persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorn de conducta: Plantegem un servei d’atenció terapèutica per a persones amb DI que presenten trastorns de conducta i/o problemes de salut mental. Observem una prevalença significativament elevada de trastorns de conducta i salut mental en la població amb DI, en comparació amb la població general. Aquesta realitat genera problemes socials que tenen un impacte en la QDV de les persones, les famílies i l’entorn.

 ⇒Creació i adaptació de documents en lectura fàcil: La subvenció facilitarà la creació de materials adaptats afavorint l’accessibilitat cognitiva a la vegada que al compliment del Codi d’Accessibilitat de Catalunya, vigent a partir de març de 2024.

 ⇒Projecte Pilot de flexibilització del model d’atenció diürna per a persones amb discapacitat intel·lectual: Model d’atenció integral basat en la flexibilització de l’atenció per aconseguir el màxim desenvolupament personal i inclusió social, i millorar l’eficiència a fi de poder atendre a més persones amb el mateix nombre de places concertades.La flexibilització s’aconsegueix mitjançant l’atenció a temps parcial, compatibilitzant la resta de jornada amb activitats formatives, laborals i comunitàries.

⇒Acompanyament en la implementació del model organitzatiu basat en governança democràcia i interna de l’Entitat: Seguir implantant la transformació organitzativa i enfortiment del model de gestió i organització de l’entitat que vam arrencar el 2020. Basada en governança democràtica i en la democràcia interna de tota l’entitat. Promou la participació i construcció de coneixement col·lectiu, i el poder i la presa de decisions és compartida arreu de l’organització. Impacte transformador a mig i llarg termini.

 

Tots aquests projectes s’han pogut dur a terme amb al suport del Departament de Drets Socials.

Departament de Drets Socials