APODERAMENT DE MÉS DE 200 PERSONES EN RISC D’EXCUSIÓ SOCIAL

Èxit de la primera sessió d’Speed Dating Laboral del grup comarcal del Maresme i Vallès Oriental del programa Incorpora de la  Fundació Bancària “la Caixa”, un programa d’intermediació laboral que vetlla per garantir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

En total, més de 200 persones en situació de vulnerabilitat (persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, salut mental, joves, persones migrades …) s’han presentat com a candidates per cobrir 30 ofertes de feina d’un total de 18 empreses de diversos sectors econòmics de les comarques del Maresme i Vallès Oriental: SESMAR, Residència Llar Sant Marc, Centre Residencial Ca N’amell SL, Alcampo, Grup VL, ACCOR Hotel Ibis Mataró, CEO del Maresme, Telex Canarias – hostelería i tèxtil, TecnoCampus, A cent Social, Consorci de Residus del Maresme, Fundació Randstad, Grup Bonanova (hotel Atenea), Bricodepot, Palafolls Compra Social, Adecco Mataró, SIRSA Neteja, i Emiser.

En aquesta primera fase de preselecció, totes les persones candidates han experimentat una cita exprés de 5 minuts amb especialistes en RRHH. Totes elles han tingut l’oportunitat de transmetre les seves aptituds per ocupar els llocs de treball vacants.

La jornada s’ha iniciat amb un acte de benvinguda de la mà del Sr. Jaume Farré, director del departament d’integració sociolaboral de la Fundació Bancària “la Caixa”, del Sr. Ángel Remacha, director de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de Mataró, de l’Il·lm. Sr, David Bote, alcalde de Mataró, i del Sr. Josep Triadó, president del Consell Comarcal del Maresme.

Incorpora Barcelona és una xarxa de 94 entitats socials d’inserció laboral, el propòsit de la qual és sumar esforços per a un objectiu comú: la integració social i laboral plena de les persones per a les quals treballen. Durant el 2018, es van atendre 18.143 persones i es van aconseguir 7.598 insercions laborals, 1.764 de les quals van ser de persones amb certificat de minusvalidesa. Pel que fa a l’àmbit empresarial, es van vincular al programa 1.022 noves empreses.

El grup comarcal Maresme-Vallès Oriental el formem Creu Roja Mataró, El molí d’en Puigvert, Escola Pia Granollers, Fundació ECOM, Fundació Gentis, Salesians Mataró, i la Fundació el Maresme. La Fundació fa tres anys que en forma part i, des d’aleshores, l’entitat ha aconseguit 105 insercions laborals a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual.

Sessions formatives de Role Playing
Amb simulacres d’entrevistes de 5 minuts com aquesta, un grup de persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació el Maresme s’han estat preparant per afrontar amb èxit l’Speed Dating Laboral que ha tingut lloc avui al Tecnocampus. D’aquesta forma es feien una idea de com seria l’experiència.

El Club de Feina és un espai atemporal del Servei de Formació i d’Inserció a l’empresa ordinària de la Fundació i té com a objectiu promoure la recerca activa de feina: les persones ateses aprenen a fer el seu propi currículum, la carta de presentació, coneixen els diferents portals web, i treballen el procés de selecció mitjançant exercicis de Role Playing per aprendre a superar les entrevistes de feina.